Μυστήριο στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ – Άγνωστοι εκθεμελίωσαν 105 πυραμίδες που οριοθετούν τη συνοριακή γραμμή

Έρευνες διεξάγει το τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας μετά την διαπίστωση ότι άγνωστοι δράστες το διάστημα 23-24 Νοεμβρίου εκθεμελίωσαν 105 πυραμίδες που οριοθετούν την συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας – π.Γ.Δ.Μ στην Π.Ε. Φλώρινας.

Άγνωστοι δράστες με τη βοήθεια  σκαπτικών μηχανημάτων ξήλωσαν τις πυραμίδες, που οριοθετούν τη γραμμή συνόρων ανάμεσα στην Ελλάδα και την πΓΔΜ την Παρασκεύη, 23 Νοεμβρίου και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.
Όπως τόνιζαν  στο ethnos.gr πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι συγκεκριμένες τριγωνομετρικές πυραμίδες απέχουν 9 χλμ από το τελευταίο ελληνικό φυλάκιο και «είναι χρεωμένες στην πλευρά των Σκοπίων βάσει της συμφωνίας που έχουν υπογράψει Ελλάδα και πΓΔΜ. Δεν έχουμε ευθύνη εμείς αλλά οι γείτονές μας. Δεν υπάρχει  ορατότητα από το ελληνικό φυλάκιο αλλά περιοδικά πηγαίνουμε και ελέγχουμε εκεί την κατάσταση», τόνισαν στο ethnos.gr πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Έλληνες στρατιωτικοί εντόπισαν τις προηγούμενες μέρες την καταστροφή των κολώνων και άμεσα ενημερώθηκαν οι Αρχές.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση στην Φλώρινα αστυνομικών, στρατιωτικών και πολιτικών αξιωματούχων των δύο χωρών, προκειμένου να εξεταστεί το περιστατικό και να διαλευκανθεί το συντομότερο η υπόθεση. Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι αρχές της πΓΔΜ έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό και βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές.
Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, το διάστημα από 23 έως 24 Νοεμβρίου 2018 άγνωστοι δράστες προέβησαν στην εκθεμελίωση – φθορά (105) πυραμίδων – κολώνων οριογραμμής, που οριοθετούν την συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας – πΓΔΜ και συγκεκριμένα στο ύψος βορείως της Τοπικής Κοινότητας Μεσοκάμπου έως ανατολικά της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας του δήμου Φλώρινας.
Για το περιστατικό ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές και στρατιωτικές Αρχές.
ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί